Artisjokk

Artisjokk dyrkes på friland. Frøene såes inne i januar, og kan plantes ut i mai. Artisjokk er en spennende grønnsak som kan høstes i tre år på samme plante,for å klare dette må du dekke røttene når frosten kommer. I de deler av landet med de mildeste vintrene, kan det klare seg med å hyppe godt med jord over røttene, mens i kaldere strøk må det i tillegg dekkes med bar, halm eller lignende. Artisjokkene høstes mens de fortsatt er tette, i juli/september. Anvendes oftest lettkokte.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer