Aubergine

Dyrke Aubergine

Aubergine er ikke så vanlig å dyrke i Norge. Men planten kan dyrkes i veksthus, inne eller på et lunt og varmt sted på friland. Frøene såes 10 – 12 uker før utplanting. Aubergine hører til potetfamilien.
Når planten er blitt 15 cm høy må toppen knipes av, og planten er bare kraftig nok til å produsere fire frukter, så øvrige fruktemner må fjernes. Også sideskudd fjernes for at planten ikke skal bruke kraft til noe annet enn de fire fruktene.

Høsting av Aubergine

Fruktene kan høstes ca. 4 måneder etter såing. Aubergine er god i forskjellige grønnsaksretter, og kjøttretter som moussaka.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer