Bli kvitt snegler Det finnes flere råd mot snegler

Snegle med sneglehus på mose
Tulipaner

De mest effektive for å drepe sneglene er

Tips for å fjerne snegler

Plukke sneglen legge de i bøtte eller melkekartong. Strø salt på og hiv  de i bosset når det fylles opp. Bruk en planteskje pølseklype eller gummihansker til å plukke med. Det er viktig å begynne tidlig om våren og ta de små før de for lagt egg.

Ølfelle

Grav ned en isboks i hagen med øl. Sneglen tiltrekkes av lukten og enten drukner den i ølet eller du kan plukke rundt øl fellen. Det er lurt å ha et «tak » eller «paraply» over ølfellen da sneglene ikke er så glad i utvannet øl.

Ferramol

Ferramol  er et granulat som skal være miljøvennlig og kun gi fosfat og jern som nedbrytningsavfall. Sneglen spiser dette og dør.
Nemaslug er noen små åmer som graver seg inn i sneglen og spiser den opp innenfra. Er best mot sneglene når de er små  og om våren før småsneglene blir store og høsten før småsneglene gjemmer seg. Dette gjelder når en vanner ut Nemaslug i hagen. En kan og påføre Nemaslug snegleåte, da vil også store snegler få Nemaslug i seg.

Eksempel: Dyppe salatblad  eller bananer i en tykk grøt av Nemaslug og legg det ut i hagen der sneglene ferdes eller  klippe brunsnegler i to og dyppe de i Nemaslug og plassere de tilbake i hagen(Brunsnegler spiser artsfrender). Når brunsneglen spiser mat med Nemaslug på vil de få i seg disse åmene som er naturlig fiende og sneglen blir spist opp innenfra. Nemaslug bør ikke brukes før i mai da nattefrost under -2 vil drepe de. Snegler som dør av Nemaslug vil igjen bli spist av andre brunsnegler som igjen får Nemaslug i seg.
NB. Husk at Nemaslug går på alle snegletyper. Fugl eller andre dyr som spiser snegl med Nemaslug skal ikke ta skade av dette.

Golf Algin er et gjødselprodukt som  sneglen dør dersom den kryper over den. Obs dersom en gjødsler for mye kanplanten ta skade av det og.

Hinder mot snegler

  • Snegle-gjerde barierer  og lukt
  • Bark. Hemmer sneglene å reduserer framkommeligheten
  • Kakaoflis skal være bedre og samtidig holde katter vekke
  • Mettalplater som settes lodret rundt bed med bøyet kant slik at sneglen ikke kan klatre over er og brukt
  • Elektrisk gjerde. To kobbertråder som settes tett sammen på et brett så tett at sneglen berører begge samtidig kobles til 9 v batteri.
  • Lukt av salmiakk skal den heller ikke like

Mange opplysninger på denne danske siden.

Lignende saker

Portulakk med vanndråper på bladene

Portulakk Portulaca oleracea

Portulakk er en ettårig plante, og såes direkte på voksestedet i mai-juni. Friske skudd brukes i fiskesuppe og enkelte salater.