Grønnkål

Grønnkål dyrkes på friland. Frøene såes 4 – 6 uker før utplanting, eller såes direkte på voksestedet når jorden er varm.

Grønnkål er en kål uten hode, den er hardfør og lettdyrket, men ikke så mye brukt i Norge. Grønnkålen er også svært rik på vitaminer og mineraler, så dette er en grønnsak vi burde bruke mer av.

Kålen plantes i rader, med 30 – 40 cm avstand mellom plantene.

Høstingen kan starte 3 – 4 måneder etter såing, og vi høster bladene etter behov. Grønnkålplanten tåler frost, så den kan klare seg gjennom vinteren, og vi kan høste hele vinteren gjennom. Ellers kan grønnkålen forvelles og fryses.

Grønnkål benyttes lettkokt, den er sterk på smak, så den er best sammen med andre grønnsaker.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer