Bilde av Grønnkål

Grønnkål

Brassica oleracea

Grønnkål dyrkes på friland. Frøene såes 4 - 6 uker før utplanting, eller såes direkte på voksestedet når jorden er varm.

Grønnkål er en kål uten hode, den er hardfør og lettdyrket, men ikke så mye brukt i Norge. Grønnkålen er også svært rik på vitaminer og mineraler, så dette er en grønnsak vi burde bruke mer av.  

Kålen plantes i rader, med 30 - 40 cm avstand mellom plantene.

Høstingen kan starte 3 - 4 måneder etter såing, og vi høster bladene etter behov. Grønnkålplanten tåler frost, så den kan klare seg gjennom vinteren, og vi kan høste hele vinteren gjennom. Ellers kan grønnkålen forvelles og fryses.

Grønnkål benyttes lettkokt, den er sterk på smak, så den er best sammen med andre grønnsaker.