Persille

Mange forbinder nok persille med kruspersille. Men det finnes flere forskjellige sorter persille enn dette, alle egner seg godt i matlagingen med sin karakteristiske og gode smak. Glattbladet persille gir gjerne enda mer og sterkere smak til maten enn kruspersillen. Persille kan dyrkes i vinduskarmen på høsten og vinteren, ellers dyrkes den utendørs. Frøene såes direkte på voksestedet i mai. Brukers som smakstilsetning i en rekke forskjellige retter, samt til pynt.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer