Planlegging for settepoteter.

Potetdyrking på terrassen
Tulipaner

Settepoteter har oppnådd ny popularitet blant hobbygartneren

Dyrking av poteter har fått en ny renessanse med stor etterspørsel etter settepoteter våren 2020. Potetene gir mye mat med små investeringer og er forholdsvis enkelt å lykkes med. Det å kunne server gjester middag med selvdyrkede poteter gir en ekstra topp på måltidet. Potetene kan dyrkes i åker, potter, kasser, sekker, ja det er bare fantasien som stiller grenser. En beholder på minimum størrelse med en 10l bøtte gjør nytte. Hvorfor ikke dyrk på terrassen.

Begynn planleggingen av potetproduksjonen nå.

Har du dyrket poter før? Det anbefales sterkt at du ikke dyrker poteter i samme jorden flere år på rad. Til nød 2 år på rad. Dette gjelder alle grønnsaker. Dyrker du poteter eller grønnsaker i benk eller åker, lag en plan hvor det går 3 år mellom hver gang de plantes på samme sted. Dyrker du samme grønnsak på samme sted uten vekseldyrking, vil jordboene sykdommer til den enkelte grønnsak økes raskt og hemme veksten. Sjekk på nettet, det finnes mange hendige potter og sekker til potetdyrking
Dyrkes det i potter, skift jorden eller dyrk andre grønnsaker der. Jorden inneholder ikke plantesykdommer for vekster i annen plantefamilie.
Hva med å bruke deler av plenen til åker?

Potetdyrking i potte.

Settepotettype?

Før du velger settepotet bør du gjøre deg opp en mening om du skal ha matpoteter som skal spises med det samme de høstes, eller om du skal lagre de. Har du frostfri mørk plass med temperatur under 10 grader som er musefritt kan du satse på lagring av potet.

Lignende saker

Nærbilde av utren Mynteplante

Mynte Mentha spicatacrispa

Mynte er en flerårig plante, spirer ved 20 – 30 ºC. såes inne i begynnelsen av april, for utplanting i mai. Blader

Gulrøtter i en flettekurv

Gulrot Daucus carota

Gulrot er vår vanligste og mest brukte grønnsak. Med sin milde og søte smak er det en grønnsak de fleste setter pris

En bunt med kålrot

Kålrot Brassica Napus

Kålrot dyrkes på friland. Frøene kan såes inne 2 – 3 uker før utplanting, men det vanligste er å så direkte på