Bilde av Rabarbra

Rabarbra

Rheum rhabarbarum 'Elmblitz'

Rabarbra er en flerårig plante, egentlig en grønnsak, men regnes som frukt. Planten trives best i områder med kjølige og fuktige somrer, og vintrer med lite tele i jorden.

Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra roten. Rabarbraen har en syrlig smak.

Rabarbrasesongen er fra juni - september. Men rabarbraen er best tidlig i sesongen (juni), da inneholder stilkene minst oksalsyre. For å kunne spise friske rabarbrastilker hele sommeren, bør du kutte ned stilkene rundt St. Hans. Da vil du unngå å få gamle, trevlete stilker. Etter tre - fire uker vil det vokse opp nye stilker. Bladene på rabarbraen skal ikke brukes, disse inneholder store doser av oksalsyre, og er derfor giftige.

Anvendes naturell, da gjerne med litt sukker, eller i suppe, kompott, syltetøy, saft, vin, paierog andre bakverk.