Rabarbra

Rabarbra er en flerårig plante, egentlig en grønnsak, men regnes som frukt. Planten trives best i områder med kjølige og fuktige somrer, og vintrer med lite tele i jorden.

Planten består av flere lange, kraftige og saftige stilker som vokser ut fra roten. Rabarbraen har en syrlig smak.

Rabarbrasesongen er fra juni – september. Men rabarbraen er best tidlig i sesongen (juni), da inneholder stilkene minst oksalsyre. For å kunne spise friske rabarbrastilker hele sommeren, bør du kutte ned stilkene rundt St. Hans. Da vil du unngå å få gamle, trevlete stilker. Etter tre – fire uker vil det vokse opp nye stilker. Bladene på rabarbraen skal ikke brukes, disse inneholder store doser av oksalsyre, og er derfor giftige.

Anvendes naturell, da gjerne med litt sukker, eller i suppe, kompott, syltetøy, saft, vin, paierog andre bakverk.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer