Rosenkål

Rosenkål dyrkes på friland. Frøene såes inne 4 – 6 uker før utplanting, og det er viktig at plantene herdes før de settes ut. Plantes med en avstand på ca. 50 cm. I slutten av august bør du knipe av toppen av plantene, bare et par blader så du hindrer nye blader å vokse. Dette vil gi bedre avling i toppen av stilken. Høstingen kan begynne i slutten av august. Rosenkålen høstes etterhvert som de små hodene er blitt fra 1,5 – 3 cm i diameter. Slutthøstes i slutten av oktober. Planten tåler en liten frostnatt. Rosenkål har en sterk og god smak, og brukes mest kokt. Den kan også forvelles og fryses.

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer