Salat

Salat dyrkes på friland. Frøene såes direkte på voksestedet, eller eventuelt inne 2 – 3 uker før utplanting. Gjentatt såing gir muligheten til friske salathoder hele sommeren. Hodesalat høstes fra 2 måneder etter såing. Issalat etter 2 – 3 måneder. Plukksalat høstes etter behov. Det finnes en rekke forskjellige salattyper, så her er det bare å finne sin favoritt (eller gjerne flere forskjellige sorter).

En spennende salattype som blir mer og mer brukt er Rucola salaten (salatsennep) Eruca Sativa. Denne salattypen kan dyrkes utendørs som vanlig salat, eller så kan man dyrke den innendørs hele året rundt. Denne salaten har mye smak, og blir gjerne brukt i en blandet salat, eller som ingrediens i forskjellige retter (topping på pizza!).

Les flere aktuelle artikler

Hageblåbær

Hageblåbær

Sammenlignet med skogsblåbærene er hageblåbærene større og søtere og er stappfulle av antioksidanter. Blåfargen er begrenset til skinnet, så man blir ikke så blå på tungen av å spise hageblåbær. Hageblåbær skal ha sur jord, og trives derfor godt sammen med...

les mer
Potetsykdommer.

Potetsykdommer.

Det er enkelt å dyrke poteter selv om det er mange sykdommer som kan ramme en potetavlingDe vanligste sykdommene er: Potettørråte, Stengelråte (Blautråte), Ringråte, Virus, Vorteskurv. Svartskurv, Flatskurv, Foma, Fusarium og Kreft,Dersom en bruker sertifiserte...

les mer
Settepoteten gir næringsrik mat.

Settepoteten gir næringsrik mat.

Poteten var på 1800 tallet den viktigste matplantene i Norge. Planten tilhører søtvierfamilien, og hele planten er giftig med unntak av selve poteten. Den er en utvekst på stilken under jorden. Desto lengre stilk under jordoverflatene, desto flere poteter setter den....

les mer