Tid for løk legging

Løk på rekke, klar for legging i jorden.
Tulipaner

Høsten er kommet og det er tid for å legge løker. Planter planter vi, men løk legger vi.

Foto:Obp.no
Foto:Obp.no

Legging av løk

Det er mange forskjellige farger og sorter.  Generelt om løk. Løkene som vi legger nå graves ned  slik at det er ca 5 cm jord over.

Finn et godt drenert sted slik at løken ikke råtner i høstregnet. Løken trenger en kjølig periode for å utvikle seg. I den kjølige perioden hvor det ikke skal være  frost i bakken, setter løken røttene ut  og danner blomsteranlegg  i den lille  grønne veksten rett over løken som utvikler seg i den kjølige perioden. Dette bruker løken ca 9 uker på hvor det til sammen fra du legger løken og til våren må være ca 5 uker med telefritt jord. Når vår solen kommer starter   selve planteveksten  Plantes løken om våren,  risikere en at veksten kommer i gang før alle røttene fra løken  har utviklet seg . Da vil det ikke bli tatt opp nok næring og vann til planten slik at planten blir liten og puslete.

Det er lurt å gjødsle litt  når du legger ut. Kan godt bruke fullgjødsel eller hagegjødsel. Dosering ca 1/3 av det som er anbefalt til vår-gjødsling.

Lignende saker

Gule, oransje og røde blomsterkarse

Blomkarse Tropaeolum majus

Blomkarse er en ettårig plante som såes direkte på voksestedet i mai. Blomstrer i juli – september. Man bruker blader, blomster og